bunkerQ  bureau voor efgoed, onderzoek en ontwerp is opgericht in 1996. In de loop der tijd heeft het bureau zich ontwikkeld in meerdere richtingen. Het grootste deel van onze werkzaamheden bevinden zich in het veld van efgoedontwikkeling en met name bij ontwikkeling van  militair erfgoed.

Het door ons ontwikkelde databasesysteem, HDM Heritage Development Model, wordt met succes gebruikt in Nederland en in het buitenland. Het HDM is een wetenschappelijk model dat zich bezighoudt met regulering van strategische en economische dilemma’s in erfgoed ontwikkeling projecten en hun instandhouding.

In het bureau bunkerQ wordt daadwerkelijk ontworpen, getekend en uitgevoerd. Naast een grondige analyse, zorgvuldige planvorming en goed ontwerp bieden wij ook professioneel projectmanagement. Met moderne technieken kunnen wij locaties en gebouwen gedetailleerd in kaart brengen. Met creativiteit en gevoel voor maatschappelijke context worden opdrachten geanalyseerd, ontworpen en gebouwd. De oplossingen staan niet op zichzelf, ze voelen comfortabel, niet alleen vanuit functioneel oogpunt, maar ook door hun situering. Dit geldt voor alle schaalniveaus van onze werkzaamheden, van inrichting tot stedenbouw. Onze portofolio is gevuld met een groot aantal projecten, van woonhuis verbouwingen tot  klassieke restauraties van monumentalen objecten.

bunkerQ is Gerco Meijer 

Gerco is de oprichter van bunkerQ, van oorsprong bouwkundige (HTS Utrecht) en breed ervaren in alle facetten van het vak. Zijn passie ligt vooral bij erfgoed en in het bijzonder bij militair erfgoed. Hij is lid van ICOMOS, the International Council on Monuments and Sites, expertlid van CIPA, the International Committee for Documentation of Cultural Heritage en de expertlid van ICOFORT, the International Committee on Fortifications and Military Heritage. Voor laatst genoemde organisatie id hij Europees coördinator.