bunkerQ v.o.f. bureau voor efgoedontwikkeling, restauratie en architectuur is opgericht in 1996. In loop van de tijd heeft het bureau zich ontwikkeld in meerdere richtingen. De grootste deel van onze werkzaamheden bevindt zich in het veld van efgoedontwikkeling en met name bij ontwikkeling van de militeer erfgoed.

Door ons ontwikkelde HDM– Heritage Development Model is gepresenteerd en gebruikt met grote succes vooral in het buitenland. De HDM is een wetenschappelijk model dat zich bezighoudt met regulering van strategische en economische dilemma’s in de culturele erfgoed ontwikkeling projecten en hun instandhouding.

Naast onze praktische en theoretische werk in erfgoedontwikkeling zijn wij continue bezig met onze grote passie, architectuur en restauratie. Onze portofolio is gevoeld met de groot aantal projecten, van de woonhuis verbouwingen tot de klassieke restauratie van monumenten.

In 2018 hebben wij besloten om alles te bundelen onder één naam, bureau VOORUIT.

 

Bureau VOORUIT zijn Gerco Meijer en Indira Žuljević.

Gerco is de oprichter van bunkerQ. Van oorsprong bouwkundige (HTS Utrecht ) is hij breed ervaren in alle facetten van het vak. Zijn passie ligt vooral bij erfgoedontwikkeling en in het bijzonder bij de militeer erfgoed. Hij is lid van de ICOMOS, ICOFort en ….lid van CIPA.
Indira is in 1990 afgestudeerd als architect aan de Universiteit van Sarajevo, Bosnië. Sinds 1992 woont en werkt zij in Nederland. Haar werkzaamheden varieer tussen grote stedenbouwkundige projecten tot kleine woonhuis verbouwingen. Haar hart en specialisme liggen bij de complexe stedenbouwkundige en bouwkundige invullingen van de bestaande context.