bunkerQ v.o.f. bureau voor efgoedontwikkeling, restauratie en architectuur is opgericht in 1996. In loop van de tijd heeft het bureau zich ontwikkeld in meerdere richtingen. De grootste deel van onze werkzaamheden bevinden zich in het veld van efgoedontwikkeling en met name bij ontwikkeling van de militeer erfgoed.

Door ons ontwikkelde databasesysteem, HDM Heritage Development Model, wordt gebruikt met succes in Nederland en in het buitenland. De HDM is een wetenschappelijk model dat zich bezighoudt met regulering van strategische en economische dilemma’s in de erfgoed ontwikkeling projecten en hun instandhouding.

In het bureau bunkerQ wordt daadwerkelijk ontworpen, getekend en uitgevoerd. Naast een grondige analyse, zorgvuldige planvorming en goed ontwerp bieden wij ook professioneel projectmanagement. Met moderne technieken kunnen wij de locaties en gebouwen gedetailleerd in kaart brengen. Met creativiteit en gevoel voor maatschappelijke context worden opdrachten geanalyseerd, ontworpen en gebouwd. De oplossingen staan niet op zichzelf, ze voelen comfortabel, niet alleen vanuit functioneel oogpunt, maar ook door hun situering. Dit geldt voor alle schaalniveaus van onze werkzaamheden, van inrichting tot stedenbouw. Onze portofolio is gevoeld met de groot aantal projecten, van de woonhuis verbouwingen tot de klassieke restauratie van monumentalen objecten.

 

bunkerQ zijn Gerco Meijer en Indira Žuljević.

Gerco is de oprichter van bunkerQ, van oorsprong bouwkundige (HTS Utrecht) en breed ervaren in alle facetten van het vak. Zijn passie ligt vooral bij erfgoedontwikkeling en in het bijzonder bij de militeer erfgoed. Hij is lid van ICOMOS, the International Council on Monuments and Sites, experlid van CIPA, the International Committee for Documentation of Cultural Heritage en de experlid van ICOFORT, the International Committee on Fortifications and Military Heritage.

Indira is in 1990 afgestudeerd als architect aan de Universiteit van Sarajevo (Bosnië en Herzegovina) en is gespecialiseerd in architectonische interpolatie en bouwen in de bestaande context. Sinds 1992 woont en werkt ze in Nederland. Haar werkzaamheden varieer tussen grote stedenbouwkundige projecten tot kleine woonhuis verbouwingen. Zij is lid van ICOMOS, the International Council on Monuments and Sites.