Bakenessergracht  te Haarlem

Het 3,5 meter brede en 14 meters diepe, 300 jaar oude, Rijksmonument is grondig verbouwd. De galerij/atelier/woning verkeerde in zeer slechte staat. Het daglicht kwam enkel binnen door de ramen op de voor en achtergevel.

Het monumentale pand is verbouwd naar een moderne woning. Op de begane grond is een grote open woon – en keuken ruimte gecreëerd. Om zoveel mogelijk daglicht naar binnen te laten komen is het grote raam op de dakvlak geopend. Door de opening in de vloer komt treed het licht tot diep in de woning naar binnen. Op de verdieping en de daklaag zijn vier slaap en werkkamers gerealiseerd.

Project : verbouwing monumentaal woonhuis
Programma : 135 m2 wonen, 18 m2 tuin
Opdrachtgever : particulier eigenaar
Aannemer : Aannemingsbedrijf R. Middelkoop BV
Jaar : 2003